Hoş Geldiniz

İstihdama Yönelik Nitelikli İşgücünün Dijital İçeriklerle Geliştirilmesi

Nitelikli İş Gücü

Türk ve Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilere, istihdam edilebilirliği güçlendirecek mesleki eğitimler verilecektir. Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP-Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında, Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (NTMYO) iş birliğinde yapılmaktadır.

Proje süresinde Türk ve Suriyeli yararlanıcılara ücret ödemesi yapılacak, ayrıca Suriyeli faydalanıcıların çalışma izni harcı karşılanacaktır. 180 kişiye mesleki eğitim ve 100 iş arayan bireye (eşit sayıda Türk vatandaşı ve geçici koruma altındaki Suriyeli olmak üzere) işbaşı eğitim desteği verilecektir.

Mesleki eğitimlere katılan 180 faydalanıcıya, teorik eğitimleri boyunca ulaşım ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere günlük harcırah (aylık ödenecek şekilde) verilecektir.

Projede Hedeflenen Çıktılar

Dijital materyallerin erişilebilmesi için web tabanlı portalın oluşturulması.
12 adet sanal gerçeklik tabanlı uygulama ve 5 adet animasyondan oluşan eğitim içeriklerinin geliştirilmesi.
Tekstil sektörü, Kimya-Plastik sektörü, Makine-Metal sektörü, Otomotiv sektörü ve Yazılım-Bilişim sektörlerinden en az 50 işletmede geliştirilen dijital içeriklerin uygulanması, işletmelerin dijital dönüşüme uyumlarına katkıda bulunulması.
5 farklı alanda 9 mesleki (teorik, uygulamalı ve dijital öğrenme materyalleriyle desteklenen) eğitimin gerçekleştirilmesi.
12 mesleki eğitimden faydalanacak 180 kursiyerin en az 100’ünün istihdam edilmesinin sağlanması.
Uygulamalı eğitimlerin gerçekleştirileceği işletme personellerine 5 farklı alanda sosyal iletişim ve uyum eğitimlerinin verilmesi, işletme personelleri ile kursiyerler arasındaki iletişimin kalitesinin artırılmasının sağlanması.